13 Nisan 2015 Pazartesi

PTT Pul Müzesi


Ankara'da çocuklarınızla çok rahat gidebileceğiniz bir müze... 
Ulaşım kolaylığı bence müzenin ulaşılabilirliğini arttırıyor. 
Tarihi güzel bir bina...
Müze girişi ücretsiz... Bu da kalabalık aileler için tercihi etkileyen bir konu 
(benim gittiğimde ücretsizdi, gitmeden arayıp kontrol edebilirsiniz).

Birazcık da müze hakkında bilgi vermek gerekirse kendi sayfasından edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım;

PTT Pul Müzesi binası modern müzecilik anlayışı ile tasarlanmış; Dünya Pulları, Osmanlı Devleti Pulları, Anadolu Hükumeti Pulları, Türkiye Cumhuriyeti Pulları ve 7 ayrı temadan oluşan Tematik Pullar sergileniyor. Ayrıca, Geçmişten Günümüze Posta, İstiklal Harbinde PTT ve Nostaljik PTT alanları da müzenin ilgi çekici diğer bölümleridir.

Müze Binası; Emlak ve Eytam Bankası, Türkiye Cumhuriyetinde kurula n üçüncü bankanın binasıdır. İnşaat yatırımlarını desteklemek ve gerekli kredileri sağlayabilmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları doğrultusunda 3 Haziran 1926’da Ankara’da kurulmuştur. Clemens Holzmeister tarafından neo-klasik kural ölçülerinde inşa edilmiş. Bu tarihi bina PTT tarafından restore edilerek PTT Pul Müzesi’ne dönüştürülerek ve 2013 yılında açılışı gerçekleştirilmiştir.

Çocuk Kulubü

Müzede çocuklar için özel ayrılmış bodrum katında yer alan PTT çocuk kulübü çocukların hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri bir yer. Bu bölümde çocuklar için özel pul koleksiyonları, filatelinin tanıtımı, mektup yazımı, yap-boz oyunları, boyama oyunları, pul tanıtımı gibi aktiviteler bulunuyor. Bütün bu aktiviteler yapılırken çocuklara PTT’nin çocuk maskotları da eşlik ediyor.

Kişisel Pul

PTT, dünyada az sayıda ülkede uygulaması bulunan "KİŞİSEL PUL" hizmeti ile gönderimlerinizde kendi logonuz veya fotoğrafınızdan üretilmiş kişisel pulunuzu kullanma imkanı tanımaktadır. Bu hizmeti ile PTT, tanıtım ve reklam amaçlı olarak, kuruluş yıldönümü, bayram, yeni yıl vb. özel günleri kutlamak, belli bir olayı anmak gibi amaçlarla sizin seçip belirlediğiniz bir objenin resmini pul haline getirmektedir. Basılan bu pulları kullanarak göndericiler, hem tanıtımlarını farklı bir yolla yapmakta hem de posta için ayrıca bir ücret ödememektedir.

Daha detaylı bilgi için PTT Pul Müzesi

PTT Pul Müzesi
Anafartalar Mah.Atatürk Bulvarı No: 13 Ulus / ANKARA

Telefon numaraları
Müdür 0312-560-6047
Ofisler 0312 -560-60-48/49

Ankara'da çocuklarla nereye gidebilirim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...